Menu sluiten

Case: hoe kun je een dashboard inzetten voor een efficiënter productieproces?

BI

Het artikel in het kort:

  • Inzicht in het productieproces maakt snellere beslissingen mogelijk. Dit leidt tot minder verspilling en downtime.
  • In een dashboard combineren we verschillende databronnen en presenteren we continu het totaalplaatje van het productieproces.
  • Iedereen, van werkvloer tot directie, beschikt met een dashboard over dezelfde informatie en kan problemen snel herkennen.

Het dashboard

In het onderstaande dashboard hebben we productie- en onderhoudsdata samengevoegd, zodat we de link kunnen leggen tussen productiviteit en downtime voor elke gewenste periode. Met deze tool wordt het complete plaatje bijna realtime inzichtelijk.


Achtergrond

Een productielijn goed laten functioneren is niet makkelijk. Verbeteren is zo mogelijk nog moeilijker, maar gelukkig niet onmogelijk.

Investeringen in goed personeel en de juiste machines zijn hoog, waardoor marges vaak klein zijn. Dat betekent echter ook dat een kleine verbetering in efficiëntie een groot effect kan hebben op de totale marge.

Een slag op het gebied van efficiëntie maak je niet van vandaag op morgen. Het productieproces is vaak lastig en complex, waardoor besluitvorming rondom verbetering traag kan zijn. Maar meerdere wegen leiden naar Rome. Onze aanpak is om data in te zetten voor procesoptimalisatie.

Het probleem

Grip krijgen op je productieproces betekent dat je sneller inzicht hebt in wat er gebeurt op de werkvloer en het complete plaatje kunt zien. Het is niet zeldzaam dat leidinggevenden pas maanden of soms zelfs een jaar later structurele tekortkomingen in het productieproces ontdekken. Dat komt omdat ze niet over de juiste informatie beschikken of omdat ze door gebrekkige informatie niet het hele plaatje zien.

Onze oplossing

We herkennen dat data er vaak wel is en dat deze in verschillende databases leeft, maar nog niet optimaal benut wordt. Onze kracht ligt niet alleen in het aanboren van deze databronnen, maar ook het combineren ervan zodat rijke inzichten ontstaan. Dit doen we bij voorkeur door het in een dashboard te gieten, dat bijna realtime inzichten geeft in het productieproces.

De voordelen van het dashboard

  • Meer uptime en minder verspilling door snellere en effectievere beslissingen
  • Iedereen beschikt over dezelfde informatie
  • Inzicht in bottlenecks in het proces

Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek en demo.